Soorten huizen

Als je gaat kijken naar soorten woningen, is het wel handig om te weten welk type huis soort bij jou past. Denk aan een appartement, penthouse, vrijstaand huis of een rijtjeshuis. Dit hangt natuurlijk allemaal af van wat jouw budget is. Bezit je nog over een huis dan is het vaak dat je die nog wilt gaan verkopen. Wil jij jouw woning verkopen, dan kan jij jouw huis verkopen met Van der Eijken. Zij zorgen ervoor dat jouw huis zo snel mogelijk kunt verkopen en dat jij daar zelf zo min mogelijk zorgen aan hebt. 

Een rijtjeshuis

Een rijtjeshuis is een eengezinswoning die zich bevindt tussen twee andere huizen. Alle woningen zijn gebouwd in één rij. We noemen deze woningen daarom ook wel rijtjeshuizen. Het huis wordt van beide kanten wordt ingesloten door een ander, meestal identiek huis. Vaak staan er vier of meer huizen in een rijtje. Doordat de huizen aan elkaar gebouwd zijn, zijn de huizen ook goedkoop wat betreft de stookkosten. Doordat de aangelegen huizen ook verwarmd worden, verliezen de huizen geen warmte door de gezamenlijke muren. Ze zijn redelijk waardevast, en er is veel vraag naar goedkope koophuizen. Een nadeel aan een rijtjeshuis is dat het maar weinig tuin heeft. De tuin grenst ook altijd aan de tuin van de buren. Bij een rijtjeshuis heb je ook snel last van geluidsoverlast, hou hier dus ook altijd rekening mee. 

Een twee-onder-een-kap

Een twee-onder-een-kapwoning of een tweegezinswoning, ook tweewoonst en dubbelwoning genoemd, is een woningtype waarbij twee woningen een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur hebben. De twee met elkaar verbonden woningen hebben geen verbinding met een of meer andere woningen. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het belangrijkste voordeel van dit bouwtype ten opzichte van de vrijstaande woning is de prijs: een aannemer kan veel goedkoper bouwen omdat hij twee huizen ineens bouwt. Een nadeel is wel dat je minder privacy hebt.

Een vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat los van andere woningen. Je hebt hierdoor dus geen directe buren. Het is dus aan alle zijden omringd met open ruimte. Een vrijstaand huis geeft veel privacy en met een vrijstaand huis heb je minder last van geluidsoverlast van de buren, omdat je er niet gelijk tegenaan woont. Vaak heb je ook een grotere tuin. Dit hangt natuurlijk wel af van jouw woonomgeving. 

Een bungalow

Een bungalow is een relatief kleine woning. Bestaat enkel uit een woon- en slaapoppervlakte op de begane grond, met soms een kelder. Wanneer één kamer zich op een tweede woonlaag bevindt valt dit type woning niet meer tot een bungalow. Een bungalow is vooral geschikt voor mensen die niet meer de trap op kunnen. Je hebt er minder stookkosten van. Een bungalow is makkelijk uit te breiden en zeer toekomstgericht.