Roulette is al jarenlang een ontzettend populair kansspel wat door heel veel mensen wordt gespeeld. Het is heel toegankelijk en heeft een relatief hoge slaagkans. Bovendien kan het altijd gespeeld worden. Niet alleen in het casino, maar ook online.

 

Roulette is erg eenvoudig te spelen. Je plaatst een directe of indirecte weddenschap op een getal, kleur, of getallenreeks. Vervolgens wordt er een balletje, ook wel kogeltje genoemd, in het draaiende roulette wiel gegooid. Als het kogeltje op het getal eindigt waar jouw inzet op staat krijg je je inzet maar liefst 35 keer uitbetaald! De slaagkans van een weddenschap als deze is weliswaar best klein aangezien er 37 getallen op het roulette wiel zitten, maar als je wint is het rendement dus heel erg groot. Ook kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen de kleur te voorspellen waarop het balletje gaat eindigen, rood of zwart. De winstkans hiervan is bijna 50% (er zitten één of twee groene nullen in het spel, hierover later meer). Je krijgt je inzet dan 2 keer terug uitbetaald.

 

Er zijn verschillende soorten roulette. Zo is er Frans roulette, Europees roulette en Amerikaans roulette. Amerikaans roulette staat er om bekend dat het minder gunstig is voor de speler. De winstkansen zijn kleiner doordat er een extra 0 aan het spel is toegevoegd. Als het balletje eindigt op 0 is de speler zijn volledige inzet kwijt. Bij Europees roulette zit er maar één 0 in het spel. Wanneer het balletje op de 0 eindigt is de speler bij deze variant van het spel slechts de helft van zijn inzet kwijt. Naast deze varianten zijn er ook nog andere vormen van roulette. Zo is er bijvoorbeeld ook multiwheel roulette. De naam zegt het eigenlijk al. Bij dit spel kan je in één beurt op meerdere wielen tegelijk inzetten.

 

Roulette is een heel eenvoudig kansspel om te spelen. Zelfs mensen die nog nooit roulette gespeeld hebben kunnen het spel al snel onder de knie krijgen. Bovendien is de slaagkans in vergelijking met andere kansspelen heel erg hoog. Hoe specifieker je weddenschap is, hoe vaker je je inzet terug krijgt als je wint.