Het T-shirt, bij vrijwel iedereen bekend in zijn kledingkast. Ze komen in verschillende soorten, maten en worden van verschillende materialen gemaakt. Ben jij bekend met de verschillende soorten T-shirts en de materialen ervan? Hieronder vind je 5 verschillende soorten T-shirts met verschillende soorten materialen.
Welke soorten T-shirts zijn er?
Er zijn eigenlijk 5 verschillende soorten T-shirts, die allemaal andere kenmerken hebben. Het basic T-shirt is een simpel, maar hip T-shirt. Het basic T-shirt is een T-shirt zonder print, die heel casual en hip kan overkomen. Een basic T-shirt is met vrijwel alles te combineren en wordt meestal in het zwart, donkerblauw of wit gemaakt. Een basic T-shirt past ook perfect onder een trui. Dit kan tevens ook met een ondershirt. Een ondershirt is van een elastische stof gemaakt waardoor deze wat strakker op het lichaam zit, wat iets warmer is. Naast deze T-shirts zijn er ook nog poloshirts. Poloshirts worden gekenmerkt door de drie klassieke knoopjes en het kraagje. Een poloshirt geeft je een sportieve maar ook nette of feestelijke look, waardoor deze bijna altijd en overal te dragen is. Dan is er ook nog een tanktop, wat ook wel een hemd genoemd wordt. Dit is simpelweg een T-shirt zonder mouwen. Een tanktop kan prima onder een overhemd of hoodie. Wanneer het echt warm is kun je deze zelfs als T-shirt dragen. Als laatste is er nog de longsleeve. Een longsleeve T-shirt is een T-shirt, maar dan met lange mouwen. Deze kun je alleen dragen, of wanneer het echt koud is kun je deze ook nog onder een trui aandoen.
Gebruikte materialen
Nu bekend is welke soorten T-shirts er zijn, is het ook wel handig om te weten waar T-shirts van gemaakt worden. Het meest gebruikte materiaalsoort is katoen. Katoen is namelijk vrij sterk en kan wel tegen een stootje. Een hete wasbeurt of een strijkijzer kunnen weinig kwaad. Er bestaat ook stretchkatoen. Stretchkatoen is katoen dat meer kan uitrekken. Dit komt door het elastaan dat in het katoen verwerkt is. Dan is er ook nog polyester, wat met name voor sportshirts gemaakt wordt. Polyester neemt alleen geen vocht op en je zweet er wat sneller in.
Comments are disabled for this post.