Je bent aan het verhuizen, de verfgeur hangt in huis en je bedenkt hoe jij wilt dat je huis eruit komt te zien. Door de drukte van het verbouwen wil je zo snel mogelijk weten wat voor type badkamer jij neemt. Daarom zijn hier tegels, wasbakken en douches uitgelicht om jou inspiratie te geven.

Wat heeft jouw badkamer nodig?

 

Om een badkamer speciaal afgesteld op jou te maken zijn deze 3 onderdelen erg belangrijk: De tegels, de wasbak en de douche. Deze onderdelen zijn op oneindig veel manieren te combineren. Wij adviseren jou de kleuren en materialen op elkaar aan te laten sluiten. Zo krijg jij het optimale resultaat!

 

Tegels die het beste bij jou passen

Badkamertegels zijn meestal geschikt voor op de vloer en aan de wand. Je kunt ervoor kiezen jouw beide met dezelfde badkamervloer tegel te bekleden, in dezelfde print. Of gebruik jij liever twee verschillende soorten tegels? Er zijn een aantal tegelmogelijkheden:

 

  • Tegels van mozaïek. Deze tegels zijn beschikbaar in veel verschillende kleuren. Mozaïek is namelijk een samenvoeging van meerdere kleine steentjes. Houd jij van kleur? Heb jij een hekel aan een kille badkamer? Dan is mozaïek een goede keuze voor jou.
  • Muretto. Dit is een soort strip waarbij de tegels die aan elkaar vast zitten verschillende breedtes hebben. Aan deze tegelstrip zitten tegels bevestigd met verschillende breedtes. Hierdoor kun jij het patroon kiezen dat jij mooi vindt. Ook zijn er vele kleuren en materialen beschikbaar waardoor je zelf kunt kiezen of jouw badkamer een strakke, warme of levendige uitstraling krijgt.
  • Decortegels. Wil jij je helemaal uitleven en zelf patronen bedenken en deze realiteit maken? Ga dan voor de decortegel. Zo kun jij je badkamer precies zo maken zoals je dat in gedachten had.
  • Stroken tegels. Deze tegels zijn vergelijkbaar met de muretto. Het verschil is echter dat deze meer blokvormig zijn en niet meerdere kleine stripjes zijn zoals de muretto. Dit geeft een erg strakke look waardoor je badkamer er verzorgt uit ziet.

Ook is er de mogelijkheid om listello randen in de voegen van de tegels te plaatsen, dit zijn stroken met een patroon erin en dit zal je badkamer kleurrijker en warmer maken.

 

Welke wasbak voor in je badkamer?

Zodra je de tegel hebt gekozen kun je daar een passende wastafel bij vinden, denk ook na over hoeveel mensen op hetzelfde moment de wasbak gebruiken. Woon je meerdere mensen in één huis, dan is een dubbele wasbak erg handig!

 

De voornaamste aspecten voor het kiezen van een wasbak zijn kleur, vorm en of deze inbouw moet zijn of los staand. Je denkt snel aan de traditionele vierkante, witte wasbak. Dit staat erg strak en het is erg praktisch omdat hier het meeste water in past en er ruimte is om badkamerspullen op de randen te zetten. Dit effect heb je ook bij een zwarte wasbak. Het is dus jouw keus wat je het mooiste vindt. Meestal is een inbouwwasbak het beste, dit omdat het niet zo ingewikkeld te instaleren is als een losstaande. Ook heb je veel ruimte in de badkamer voor een losstaande wasbak. De vorm is erg persoonlijk.

 

Douches afgesteld op jouw behoeften

 

De gemiddelde Nederlander staat drie keer per week negen minuten lang onder de douche. Dit is dus al gauw 108 minuten per maand. Dan is het wel belangrijk dat je onder een fijne douche staat en deze op jouw behoeften is afgesteld. Dit zijn de verschillende type douches.

 

  • De douchebak. Dit is een douche waarin een bak het water opvangt. Deze douchebak is in verschillende vormen op de markt en dit is jouw persoonlijke keuze. Het voordeel is dat bij deze optie de vloer niet zo glad is als bij een douche met tegels. Ook is het voordeel dat hier minder ruimte voor nodig is dat een cabine of een inloopdouche.
  • De douchcabine. Douchcabines zijn afgesloten en zorgen dus ook dat er geen water in de rest van de badkamer komt. Hoe luxe je het maakt mag je zelf bepalen, er zijn vele opties zoals een radio of stoom. Het nadeel hiervan is dat met een kleine badkamer een douchcabine al snel te groot is.
  • De inloopdouche. Dit is een open douche zonder afsluiting, dit geeft een openlijke sfeer en je hebt meestal veel ruimte in deze douche. Het nadeel is echter weer dat er met een kleine badkamer al snel te weinig ruimte beschikbaar is.

Zit jij nu boordevol ideëen? Neem snel een kijkje en shop jouw favoriete items!