Elektrisch rijden komt steeds vaker voor in Nederland. Door de snelle ontwikkeling zijn er al vele modellen op de markt die verder dan 400 KM op één enkele acculading kunnen rijden. Toch blijft de actie radius altijd de achillespees van de EV. Hieronder zijn een aantal tips opgesomd om de actieradius zo optimaal mogelijk te benutten.

 

Leer je auto goed kennen.

Deze tip ligt wellicht voor de hand maar het begint met het kennen van uw eigen auto. Weet u welke systemen de auto aan boord heeft om efficiënter te rijden? Rijden in de ECO stand is al een eerste stap naar het optimaal gebruik maken van het accupakket.

 

Maak gebruik van regeneratief remmen.

Één van de grootste verschillen ten opzichte van het rijden in een benzine of dieselauto is misschien wel het vermogen van elektrische auto’s om regeneratief te remmen. Wanneer men de voet van het “stroom” pedaal haalt remt de auto en laadt de accu bij. Sommige auto’s remmen zo sterk af op de elektromotoren dat men ook wel van one-pedal driving spreekt, je rijdt dan vrijwel de hele afstand zonder de mechanische remmen te gebruiken. Effectief regeneratief remmen heeft een positieve invloed op de actieradius.

 

Met deze tips zal het bereik aanzienlijk worden verhoogt en kan je met gerust hard je EV weer bij een laadpaal opladen.