Ben je al vakantieplannen aan het maken of ga je binnenkort al lekker een weekje naar Griekenland? Dan heb je vast al nagedacht over het huren van een auto. En als je dat niet hebt gedaan, dan moet je dat maar snel eens doen. Een auto huren op Kreta is echt een grote aanrader. Je bent hierdoor erg mobiel en kunt alles zien wat je wilt zien. Het is een groot eiland en je wilt natuurlijk zo veel mogelijk van de mooie natuur en plekken zien. Zonder een auto gaat dat gewoonweg niet. Daarbij is een auto ook een stuk veiliger dan een quad of scooter. In dit artikel leggen we je alles erover uit en geven we een aantal handige tips voor als je een auto huurt in Kreta.

 

Reserveer van tevoren de auto

Je kunt natuurlijk denken dat er daar genoeg verhuurbedrijven zijn, maar in het hoogseizoen kan dat nog tegenvallen. Je wilt natuurlijk niet in Kreta aankomen en er dan achterkomen dat alle auto’s de komende weken al gereserveerd zijn. Reserveer daarom thuis alvast een auto. Een bijkomend voordeel is dat je op je gemak kunt rondkijken op het internet en lees vooral wat reviews door van andere vakantiegangers die al eens eerder hebben gehuurd bij het bedrijf. Dit kan je heel veel informatie geven over de kwaliteit en betrouwbaarheid van het verhuurbedrijf.

 

Neem een rijbewijs en creditcard mee

Als je met het vliegtuig naar Kreta gaat is het misschien niet vanzelfsprekend om je rijbewijs mee te nemen, maar voor het huren van een auto zul je deze wel echt nodig hebben. Daarbij moet je vaak ook vijf jaar rijervaring hebben, dus controleer dat goed van tevoren. Zorg er anders voor dat je een andere ervaren rijder met je mee hebt. Naast je rijbewijs zullen ze ook vragen om je creditcard. Deze houden ze bij zich als borg en ze slaan je gegevens vaak op voor als je schade rijdt aan de auto.

 

Maak van tevoren foto’s

Het klinkt misschien wat achterdochtig, maar maak van tevoren altijd foto’s van de auto. Je wilt niet dat je wordt opgelicht en dit gebeurt nog regelmatig. Wanneer je foto’s van de auto maakt voordat je weggaat kun je aantonen dat de schade die op de auto zit niet door jou komt, maar al op de auto zat.

 

Wil je nog veel meer weten over Griekenland? Kijk dan eens op www.griekipedia.nl.