Er zijn erg veel soorten en maten herenschoenen op de markt, van Floris van Bommel tot aan stevige Panama Jack, voor elk wat wils. In deze blog zal ik een paar tips benoemen om optimaal gebruik van je schoenen te maken!

 

Te kleine schoenen,

 

Iedereen kent het wel, je hebt net een paar dagen op je schoenen gelopen en komt er dan achter dat deze te klein zijn. Dit is meestal op te lossen om een boterham zakje te vullen met water en deze in de schoen te plaatsen. Vervolgens leg je hem in de vriezer en zal het ijs bevriezen. Hierdoor zet het iets uit en is er een grote kans dat je schoen daarna een paar millimeter groter is.

 

Last van natte schoenen?

 

Het komt nog wel eens voor dat het in Nederland regent, dus ongetwijfeld zul je wel een last hebben van natte schoenen. Om schoenen snel te laten drogen kan je het best er droge kranten in stoppen en deze om de paar uur vervangen. Plaats je schoenen nooit recht voor een hittebron zoals de verwarming of kachel, hierdoor zal het leer uitdrogen en schuurtjes vertonen.

 

Onderhouden,

 

Het belangrijkste is misschien wel dat je je schoenen goed moet onderhouden. Dit doe je door ze regelmatig met schoensmeer te behandelen zodat het leer goed soepel blijft. Hierdoor zal de schoen ook mooi waterdicht blijven maar toch goed ademen.