Het kan best stressvol zijn wanneer je verhuist. Met Verhuisbedrijf Roosendaal hoef je je geen zorgen meer te maken, en zal je met een top service geholpen worden bij het verhuizen. Heel je inboedel zal goedkoop verhuisd worden, zonder dat er schade aan je meubels en bezittingen komt – en daarbovenop ben je goed verzekerd. Dankzij een Verhuisbedrijf in Roosendaal valt er dus meteen een heel gewicht van je schouders en hoef je je over deze dingen alvast geen zorgen meer te maken.

 

Veiligheid eerst: waarom de sloten vervangen?

 

De meest voorname reden waarom je de sloten in je nieuwe woonst zou moeten laten veranderen, is extra veiligheid.

Wanneer je verhuis officieel is, zal je de sleutels van je nieuwe woonst overhandigd krijgen. Meestal krijg je meerdere sleutels, maar je weet uiteraard niet hoeveel sleutels er reeds gemaakt zijn in het verleden. Soms heeft de vorige eigenaar van de woning namelijk een sleutel bijgehouden en dan kan hij of zij jouw woning nog steeds betreden. Om nog maar te zwijgen over waar de reservesleutel misschien ergens ligt…

Ook is het zo dat de vorige bewoners vaak niet de eerste eigenaars waren van de woonst, waardoor het kan dat er nog meer sleutels bij voorgaande eigenaars achtergebleven zijn. Heel veel verschillende mensen zouden dus nog toegang kunnen hebben tot je nieuwe woning zonder dat je dat zelf weet. Om deze reden is het de beste keuze om je sloten te laten vervangen.

Kan je zelf je sloten vervangen?

 

Ja, dat kan zeker. Gangbare sloten kan je makkelijk zelf vervangen maar bij iets meer gecompliceerde sloten kan het al gauw moeilijker zijn om het zelf te doen. Schakel in dit geval dan best een vakman in, die weet wat hij aan het doen is en je slot zonder probleem kan vervangen. De meer gecompliceerde sloten zijn vaak de meerpuntssluitingen of de sloten die merkgebonden zijn. Hier past een slotenmaker best in het plaatje.

De kost van een nieuw slot is afhankelijk van meerdere factoren. Indien je het niet zelf vervangt, zal een slotenmaker je ook nog geld kosten. Ook is het afhankelijk van hoeveel nieuwe sloten je wil en welke soort sloten je wenst te plaatsen.