Bedrijven en adverteren gaan hand in hand. Ieder bedrijf wil graag meer naamsbekendheid en hun concurrenten voor zijn. Om zichtbaar te worden bij je doelgroep kun je als bedrijf zijnde eigenlijk niet om adverteren heen. Je doelgroep dient continue herinnert te worden aan jouw producten en je merknaam. Grote merken doen dit erg goed, denk maar eens aan Samsung of Nike. Deze advertenties kom je overal tegen. Of je nu in de trein stapt, op straat loopt, televisie kijkt of in een stadion bent. Er zijn verschillende typen van reclame; product introductie, product promotie en kortingsacties.

 

Product introductie

Een nieuw product gaat altijd samen met een nieuwe reclamecampagne als je kijkt naar de grote merken. Waarom dit is? Dat is een gemakkelijk te beantwoorden vraag. Een bedrijf wilt graag dat zijn nieuwe product goed in de markt gezet wordt om zo goede verkoopcijfers te kunnen realiseren. Wanneer je kijkt naar de release van een nieuwe game zie je dat hier altijd veel animo voor is. Mensen staan de dag van de release voor de deur van de winkel te wachten of hebben het spel al in een pre-order bij een webshop staan. Het bedrijf achter de game is maanden voor de release datum al begonnen met het maken van reclame om ervoor te zorgen dat mensen geprikkeld en nieuwsgierig worden naar het nieuwe spel.

 

Product promotie

Producten promoten gebeurd op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan een televisie- of radioreclame, nieuwsbrieven en online adverteren. Bij online adverteren kun je denken aan Google Adwords, maar ook aan Facebook advertenties. Je kunt online heel gericht advertenties inzetten op een specifieke doelgroep te bereiken.
Product promotie wordt voornamelijk ingezet om een product blijvend onder de aandacht te brengen zodat er meer producten verkocht worden. Product promotie is dus eigenlijk de opvolger van product introductie.

 

Kortingsactie promoten

Kortingsacties werken altijd. Je kunt met kortingsacties impulsieve kopers bereiken. Vaak gaat het dan om producten in de uitverkoop of waar je een te grote voorraad van hebt. Door een kortingsactie kun je vaak op een snelle manier meer producten verkopen.

 

Welke communicatiekanalen gebruik je?

Er zijn al een aantal communicatiekanalen benoemd eerder in dit artikel; radio, televisie, Adwords, Facebook advertenties verder zijn er natuurlijk nog een hoop andere communicatiekanalen. Denk hierbij aan flyers, advertenties in print, billboards, abri’s, email marketing, nieuwsbrieven en narrowcasting.
Narrowcasting is nog een relatief nieuwe manier van communicatie. Bij deze vorm van communicatie maak je gebruik van beeld. Je brengt doelgericht informatie over middels een beeldscherm, dit doe je op de juiste plaats, op het juiste moment en afgestemd op de doelgroep. Narrowcasting wordt ook wel digital signage genoemd.