Hoera, het is feest! Je zoon is jarig, of je neefje, je broertje of de buurjongen. Wie het ook is, voor een verjaardag van een jongen is het altijd lastig met een origineel cadeau te komen. De meeste mensen komen al snel uit op een redelijk standaard cadeau. Hoeveel autootjes of voetballen kan een jongen hebben, vraag je je af. Wil jij de show stelen op een verjaardag jongen en met een écht origineel cadeau voor een jongen komen, dan lees je hier wat tips om de verjaardag van de jarige job onvergetelijk te maken.

 

verjaardagjongens

 

Hoe kies ik een goed cadeau?

Het is niet eenvoudig een goed cadeau te kiezen voor de verjaardag van een jongen. Het is natuurlijk handig om te weten waar de jarige van houdt, maar toch blijft het altijd onzeker of je de juiste keus hebt gemaakt. Er zijn verschillende aspecten van belang bij aanschaf van een goed verjaardagscadeau voor de verjaardag van een jongen. Denk bijvoorbeeld aan de leeftijd van de jongen of aan zijn hobby. Leuke cadeaus sluiten ook aan bij de interesses van het kereltje. Knutselspullen voor een computerboy zullen niet goed vallen en een voetbal voor een huismus is ook geen goed idee.

 

Kijk naar de leeftijd van de jarige

Zorg in elk geval dat het cadeau voor de verjaardag van een jongen goed bij zijn leeftijd past. Veel ouders zijn zo trots als een pauw op hun zoon en denken dat ze bij de verjaardag van hun zoon best een beetje vooruit kunnen lopen op zijn werkelijke leeftijd. Dat kan eenvoudig tot teleurstellingen leiden op de verjaardag van een jongen. Koop geen puzzel voor een zesjarige wanneer de jongen in kwestie vier of vijf wordt, maar kom ook niet aanzetten met een kwartetspel voor driejarigen, wanneer de derde verjaardag al lang en breed achter de rug is. Er is voor elke leeftijdscategorie zoveel leuks te vinden, dat het nergens voor nodig is om bij een andere leeftijd te gaan zoeken. Een verjaardag van een jongen maak je memorabel met een cadeau dat past bij de leeftijd.

 

Wat zijn de interesses van het kind?

Bij een verjaardagscadeau voor de verjaardag van een jongen moet je ook zeker weten dat je leuke cadeaus hebt die aansluiten bij de belevingswereld van het kind. Sommige kinderen zijn niet weg te slaan achter hun computer of zitten de hele dag met hun neus in een boek. Voor zulke kinderen kan het stimulerend werken om met buitenspeelgoed aan te komen zetten, maar speel je liever op safe dan is een kinderboek of computergame natuurlijk een veel betere keus. Voor de verjaardag van hun zoon willen ouders vaak groots uitpakken, maar een goed cadeau laat zich niet leiden door aanschafprijs of grootte. Zorg dat er is nagedacht over het cadeau en besteed aandacht aan het uitzoeken ervan. Dan moet het altijd goedkomen bij overhandiging van jouw cadeau op de verjaardag jongen.

 

Welke soorten cadeaus zijn er eigenlijk?

Er zijn voor alle kinderen leuke cadeaus te vinden. Bij de verjaardag van een jongen hoef jij jezelf echt niet te behelpen met autootjes, waterpistolen en voetballen. Er zijn talloze leuke bordspellen en andere gezelschapsspellen op de markt voor de verjaardag van een jongen. Daarnaast zijn puzzels ook vaak een goede keus, ze zijn nog leerzaam ook! Ga je naar de verjaardag van een echt buitenkind, denk dan eens aan een basketbalset, voetbaldoel of stoere step. En voor de echte uitvinder zijn er allerlei ontdekkingssets te verkrijgen op het gebied van natuurkunde, scheikunde en biologie. Misschien ga je liever voor een leuke treinset of racebaan. Maar wat je ook kiest, zorg dat je iets kiest dat past bij de leeftijd en interesses van de jarige job. Maak de verjaardag van een jongen onvergetelijk en kom met het juiste cadeau.