Ook een 3D printer kopen is een flinke investering. Dit doe je natuurlijk als ondernemer niet zomaar even. Daar doe je goed onderzoek naar. De zaken waar je bijvoorbeeld naar kijkt, hebben betrekking op het soort gebruik van de printer en hoe dit zich ontwikkelt. Hoe beter je dit weet, hoe beter je weet welk model geschikt is. Alleen het verschil tussen productievormen en creatieve vormen van gebruik is heel groot. Dit kan weleens om twee heel verschillende soorten printers vragen. Een goede reden om de volgende zaken erin mee te nemen als je investeert.

 

Welke materialen voor het printen?
Niet alleen een 3D printer kopen, maar ook filament kopen moet heel gericht gebeuren. Het kan zelfs zo zijn dat de keuze voor de printer afhangt van het materiaal dat je wilt gebruiken voor de printer. Alleen al om die reden is het dus ook slim om hier goed over na te denken. Wanneer het bijvoorbeeld om filamentsoorten als PLA en ABS gaat, dan is dat gemakkelijk. Dit is over het algemeen wel te gebruiken. Is het echter zo dat dat er voor andere soorten wordt gekozen, dan zal dat juist al snel tot andere keuzes leiden.

 

Het gemak in gebruik
De mate van technische kennis is dan minder nodig dan voorheen, het is niet geheel weg. In dat opzicht is het dus slim om een 3D printer te kopen die een bepaalde mate van gebruiksgemak biedt. Wanneer het gaat om duidelijke ontwerpen die gemaakt moeten worden, dan kan bijvoorbeeld een kant-en-klare printer slim zijn. Die is dan direct te gebruiken en werkt altijd op dezelfde manier. Dit maakt het alleen maar makkelijker. Wil je meer flexibiliteit, dan vergt dit vaak ook meer kennis van de vormen van gebruik. Weeg dit dus wel mee. Dit bepaalt de keuze.

 

Zaken die ook meespelen
Er zijn nog meer redenen om een 3D printer te kopen. Het is hierbij vooral belangrijkom de eigen belangen voorop te stellen. De hoogte van de investering is hier een voorbeeld van. Dit soort zaken spelen vaak een grote rol bij de keuze. Alleen al om die reden is het dus ook slim om hier tijd en aandacht aan te besteden. Daarnaast zijn er ook voor elke printer specifieke mogelijkheden te bedenken. Die moet je dan dus ook wel goed kennen. Kijk altijd of deze mogelijkheden bij je doelen passen. Dan maak je de beste keuze voor jouw situatie.

 

Klik hier voor Ultimaker 3d printers