Thuiswerken is, mede door corona, steeds populairder en steeds meer mensen richten dan ook een thuiswerkplek in. In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten als je zo’n kantoortje in gaat richten.

 

Het inrichten van een dergelijk thuiskantoor is niet altijd even makkelijk. Het vinden van de juiste meubels en spullen kan daarom ook een behoorlijke last zijn, zeker als je specifieke eisen hebt. Als dit het geval is kun je altijd contact opnemen met Anselm Oome. Zij kunnen je helpen met het maken van de meubels en het inrichten van het kantoor.

 

Voldoende ruimte

Natuurlijk heb je niet veel ruimte nodig als je op een kantoor werkt, toch is het fijn als je iets van bewegingsruimte hebt. Daarbij is het ook handig als er, naast een bureau en stoel, ook een kast in je kantoor past waar je kantoorartikelen, boeken en andere spullen in kunt opslaan.

 

Natuurlijk licht

Een raam in je kantoor is bijna een must. Zonder een raam ben je in je kantoor afhankelijk van het kunstlicht uit je computer en uit de lampen in de ruimte. Dat is enorm slecht voor je ritme en je gezondheid en wanneer je dag in, dag uit in deze donkere ruimte zit, zul je al snel merken dat je hier niet gelukkig van wordt. Kies daarom voor een ruimte met een raam. Bij voorkeur is dit een raam waar de zon niet al te veel op staat, om te voorkomen dat het er in de zomer erg warm wordt. Daarbij is het ook fijn als het raam open kan, zodat je de ruimte kunt luchten en deze niet muf gaat ruiken.

 

Ga voor ergonomisch materiaal

Er wordt steeds meer onderzoek naar gedaan en het wordt steeds duidelijker hoe slecht werken op kantoor wel niet voor je is. Beweging tussen het werken door is een must, het is daarom ook aan te raden om een paar keer per dag even pauze te nemen en een stukje te gaan wandelen. Houd hierbij minimaal 30 minuten per dag aan. Om zo goed mogelijk voor je lichaam te zorgen, zijn er een paar dingen die je kunt doen. Zo kun je kiezen voor een sta-zit bureau. Je kunt je bureau dan omhoog krikken, waardoor je ook staand kunt werken. Als je dit met elkaar afwisselt, is ook dat alweer een stuk beter voor je lichaam. Kies dan ook voor een ergonomische bureaustoel. Deze bevordert je houding en zorgt ervoor dat je na weken zitten geen rugklachten krijgt.