Als je aankopen wil doen tijdens koopjesdag Singles Day, is er een aantal zaken waarop je moet letten. Ten eerste is dat de prijs van de artikelen. Als je een bepaald product wil kopen, kijk je het best op de websites van verschillende aanbieders. Het kan namelijk best zijn dat je bij de ene webshop meer betaalt dan bij een andere. Zo weet je zeker dat je niet teveel betaalt. Er zijn ook websites waarop de verschillende aanbiedingen van alle deelnemende webshops op een rij worden gezet. Het is slim om hier ook te kijken, dit kan je een hoop tijd besparen.

 

Hoe lang duurt het verzenden?

In principe duurt het verzenden van artikelen tijdens Singles Day even lang als het verzenden op normale dagen. Het kan wel dat er enige vertraging is omdat er tijdens deze dag veel meer bestellingen worden geplaatst. Het komt voor dat ‘normale’ bestellingen voorrang krijgen op bestellingen met korting. Maar meestal wordt de verwachte aflevertijd wel bij het afronden van de bestelling genoemd. Let hier goed op, want als je het artikel snel nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je het aan iemand cadeau wil doen, wil je natuurlijk niet dat het te laat aankomt.

 

Kun je de artikelen retour sturen?

Over het algemeen kan dat wel. Normaal gesproken hanteren webshops dezelfde policy voor het terugsturen van artikelen tijdens Singles Day als gedurende de rest van het jaar. Bepaalde artikelen kunnen uitgesloten zijn van retour, maar dat is op andere dagen dan ook zo. Soms kan het ook voorkomen dat het langer duurt voordat een retourverzoek verwerkt wordt vanwege de tijdelijke drukte op de dagen na Singles Day. Het is verstandig om vooraf de voorwaarden goed na te lezen.