In het tegenwoordige tijdperk waarin de meesten een smartphone gebruiken, hoor je steeds vaker dat men de vaste huistelefoon niet meer gebruikt en zelfs wegdoet. Het argument hiervoor is dat men zegt dat de smartphone alle telefoontjes kan afdekken met het contract dat is afgesloten met de provider en dat een extra huistelefoon kopen daarom dus zinloos is. Het is echter maar de vraag of de huistelefoon werkelijk zinloos is geworden met de massale intrede van de smartphone. De huistelefoon kan namelijk nog steeds voordelen leveren die smartphones niet hebben.

 

huistelefoon

 

Huistelefooncentrale

Eén van de voordelen van een huistelefoon kopen is dat je kunt kiezen voor een model dat kan dienen als huiscentrale. Dit gemak wordt door veel smartphone bezitters onderschat. Stel je krijgt een telefoontje op de huistelefoon die je wilt doorgeven aan een ander. Dan is het toch erg gemakkelijk wanneer je die persoon kunt bereiken wanneer deze zich bevindt op zolder terwijl jij het telefoontje aanpakt in de huiskamer. Het merk Gigaset levert verschillende modellen die een centrale functie hebben waar meerdere handsets op aangesloten kunnen worden.

 

Een huistelefoon is meestal goedkoper

Een vaste telefoon blijft vooralsnog nog steeds goedkoper dan een mobiele telefoon. Vaak zitten de kosten van de vaste telefoonlijn al in het abonnement dat is afgesloten voor het internet en de kabeltelevisie. Het is zonde om dan geen gebruik te maken van dit abonnement en met het duurdere mobiele abonnement te gaan bellen. Er zitten ook geen datalimieten op de abonnementen voor de vaste telefoon. Een huistelefoon kan dus aanzienlijk besparen op de maandelijkse kosten voor het telefoneren.

 

Mobile Android dock

Een hele mooie optie van de tegenwoordige telefoonmodellen is een Android of een Apple dock. Met deze docks kan je info van je smartphone mobiel delen met je huistelefoon. Erg gemakkelijk. Je hebt in dat geval altijd zowel op je mobiel als op je huistelefoon dezelfde contacten staan. En sommige modellen kunnen ook de pasfoto’s laten zien op het scherm van de telefoonset die in de smartphone zijn ingevoerd. Je ziet dan meteen wie er naar jou belt.

 

De huistelefoon voor de senior

Nederland is de senior niet vergeten en daarom zijn er bij de meeste winkels waar je een huistelefoon kopen kan ook modellen beschikbaar die speciaal bedoeld zijn voor senioren. Dit zijn meestal modellen met grote knoppen en met een eenvoudigere bediening. Dit wil niet zeggen dat de modellen voor de senior minder functies hoeven te hebben. Ook voor senioren zijn er modellen die meer dan voldoende mogelijkheden bieden die de andere modellen ook hebben.

 

Het antwoordapparaat en de huistelefoon

Geloof het of niet maar een antwoordapparaat is nog steeds erg gemakkelijk. Laat iedereen die thuis komt meteen even het antwoordapparaat afluisteren om te weten wie er nog heeft gebeld. Dit lijkt ouderwets maar tegenover de voicemail van de smartphone doet het traditionele antwoordapparaat het helemaal zo slecht nog niet.

 

Modellen met 3 of meer handsets

Bij de meeste huistelefoons kunt u minimaal kiezen voor een basisset en een extra handset maar er zijn er die veel meer aankunnen. Modellen met twee extra handsets zijn min of meer al gangbaar maar er zijn modellen waar nog meer handsets op kunnen worden aangesloten. Altijd gemakkelijk voor een klein kantoor of een woning met meerdere vertrekken waar je in ieder vertrek een handset beschikbaar wilt hebben.

 

De professionele centrale voor een kantoor

Het summum van de modellen zijn wel de uitgebreide centrales die een heel scala aan mogelijkheden hebben. Telefoontjes kunnen bij deze modellen vaak in de wachtrij gezet worden, er kan eindeloos doorgeschakeld worden en er kan eerst contact met iemand worden opgenomen binnen huis of kantoor alvorens het telefoontje wordt doorgegeven aan de ontvanger. De meest uitgebreide modellen hebben opties zoals bijvoorbeeld sneltoetsen en keuzemenu’s waarmee je meteen bij de juiste persoon terechtkomt.

 

Onmisbaar in elk huis en kantoor

Wanneer u overweegt om uw huistelefoon volledig te vervangen door uw smartphone dan is een pas op de plaats zeker het overwegen waard. Bezoek eens een webshop om te zien welke mogelijkheden er allemaal zijn voor een telefoon via de vaste lijn in uw huis. Laat uzelf overtuigen van het gemak van een telefooncentrale voor in huis of in uw kantoortje. De vaste huistelefoon biedt mogelijkheden die de huidige smartphones nog steeds niet hebben. Maak ook gebruik van de opties waarmee u uw smartphone kunt koppelen aan uw huistelefoon. Niet zomaar wegdoen dus die telefoonlijn in huis maar beter even goed laten informeren over alle mogelijkheden.