Aan wat voor materiaal moet jij als eerst denken als het gaat om vloerkleden? Er is een grote kans dat je niet aan een jute vloerkleed moet denken. De meeste vloerkleden die je mensen in huis hebben, vooral als ze wat goedkoper zijn, zijn namelijk gemaakt van synthetische materialen. Dat is aan de ene kant begrijpelijk, juist omdat ze zo goedkoop zijn. Toch vinden wij dit zonde, want een jute vloerkleed kent veel voordelen tegenover andere soorten materialen. In dit artikel kijken wij daarom naar de voordelen van jute vloerkleden en waarom jij er een zou moeten hebben.

 

Waarom mensen vloerkleden in huis hebben

Voordat we dieper ingaan op de voordelen van een jute vloerkleed, is het misschien handig dat we eerst kijken naar waarom mensen vloerkleden in huis hebben. Hier zijn namelijk verschillende soorten redenen voor. Allereerst straalt een vloerkleed gezelligheid uit. Dit klinkt misschien eerst wat vreemd, maar mensen associëren vloerkleden nu eenmaal met warmte wat ze een knus gevoel heeft. Hiernaast is een ander voordeel van vloerkleden dat ze je ruimte personaliseren. 

 

Verschillend aanbod: van jute vloerkleden tot wol

Tegenwoordig is er een groot aanbod aan vloerkleden in verschillende ontwerpen, materialen en formaten, waardoor er altijd wel een geschikt vloerkleed voor je smaak die ook nog eens past bij je ruimte. Een ander voordeel waar mensen minder van op de hoogte zijn, is dat een groter vloerkleed verschillende kleinere onderdelen van je kamer laat samenkomen. Zo zorgt een vloerkleed voor een mooi afgerond gevoel in je interieur. Naast esthetische aspecten zijn vloerkleden ook nog eens ontzettend praktisch dankzij de de warmte en hun geluiddempende aspecten.

 

De voordelen van een jute vloerkleed

Een van de grootste voordelen van een jute vloerkleed is misschien wel het esthetische aspect: een jute vloerkleed geeft je ruimte namelijk een natuurlijk en robuust tintje. Dit zorgt ervoor dat andere natuurlijke aspecten uit je kamer nog wat extra opvallen, denk hierbij bijvoorbeeld aan groene planten. Over groen gesproken, veel mensen vinden het een fijner idee om natuurlijk materiaal in huis te hebben in plaats van synthetisch stof. Daarnaast past een jute vloerkleed erg goed in een minimalistisch interieur dat gebruik maakt van neutrale kleuren. Dit komt door de rustige uitstraling die jute met zich meebrengt, en de neutrale kleur die het zelf heeft. Hierdoor valt een jute vloerkleed ook goed te combineren met een interieur waar lichte houttinten in terugkomen. Dit geldt voor zowel meubels gemaakt uit lichte houttinten of een vloer. Jute is dus uitermate geschikt om de rust en natuur in huis te halen. En dat is iets waar iedereen wel wat meer van kan gebruiken!