Een fiets mee op vakantie is iets dat een paar jaar geleden niet veel voorkwam. Mensen namen af en toe een fiets mee naar de camping zodat ze boodschappen konden doen, maar meer niet. Echter is er in de afgelopen vijf jaar een grote toename ontstaan van mensen die hun fietsen meenemen op vakantie, niet alleen voor op de camping maar ook gewoon voor in de stad. Door de ontwikkelingen op het gebied van fietsendragers, zijn deze al lang niet meer de grote onhandige apparaten die ze vroeger waren. In tegendeel zelfs, veel fietsendragers zijn dermate compact geworden dat u ze simpel en snel op kan bergen.

 

FietsenPlaats-Fietsendragers

 

Uw eigen fiets mee op vakantie of een fiets huren

Dat fietsen handig zijn op vakantie weten nu meer mensen, ook in het buitenland. Daarom kan je in bijna elke toeristische stad wel fietsen huren. Maar is dit beter dan je eigen fietsen meenemen? Die afweging kan je alleen maken als je alle voor en nadelen hebt overwogen:
+ Door een fiets te huren hoef je geen fietsen mee te nemen (of in plaats van fietsen te kopen), dit scheelt inpakwerk.
+ Als je op vakantie gaat met het vliegtuig wordt een fiets meenemen erg duur.
– Kleine schade aan een huurfiets zorgt voor grote boetes, zelfs als het om simpele reparaties gaat.
– Huurfietsen komen slechts in een paar maten, uw eigen fiets is de enige die perfect is voor u.

 

Zodra je alles afweegt kom je al snel tot de conclusie dat je eigen fiets meenemen op een autovakantie de beste optie is.

 

Fietsendragers in de stad

Zodra u op citytrip wil en uw eigen fiets mee wil nemen, kan het lijken of een fietsendrager onhandig is. Immers kan u hem niet op de auto laten zitten, straks wordt hij gestolen of kapot gemaakt. U wil hem natuurlijk ook niet op uw hotelkamer leggen, dat is onnodig gesjouw. De nieuwe fietsendragers zijn echter zo compact en gemakkelijk op te bergen, dat ze gemakkelijk in uw kofferbak passen zonder veel ruimte in te nemen.

Al met al is het het waard om fietsendragers mee te nemen op vakantie. Ze zijn niet alleen veel voordeliger dan een fiets huren, maar ze zijn ook gemakkelijk op te bergen.