Veel mensen vragen het zich tegenwoordig af omdat de stijl van koper in de keuken en het vertonen van je kookgerei weer helemaal in is: waarom zou ik koken met koper? In dit stuk wil ik je de voordelen van het gebruik in pannen laten zien zodat jij er misschien binnenkort ook wel eentje aanschaft.

 

koken met koper

 

Van alle metalen is koper het meest effectief voor koken. Het is de beste metaalgeleider, op zilver na dan maar dat is geen praktisch metaal om als pan te gebruiken. De temperatuur verspreidt zich gelijkmatig over alle kanten van het kookgerei. Je sauzen zullen niet meer aanbranden of scheiden.

 

Perfecte verdeling van warmte

 

Je heerlijke stoofschotels kunnen uren pruttelen door de perfecte verdeling van de warmte. Een rode koperen pan is eigenlijk een “groene pan”. Ideale geleiding en optimale warmte-accumulatie stellen je in staat veel energie te besparen. Dit zal een groot verschil maken op je energierekening, of je nu elektrisch kookt of met gas.

 

Koper staat voor klasse en perfectie

 

Het is een tijdloze stijl die perfect past bij elk keukeninterieur. Dat is waarom je het nu ook zoveel ziet terugkomen in magazines. De buitenkant is mooi en koper met een vaak speciaal ontwikkeld bimetaal koper. Op koper zelf kun je niet goed koken omdat dit slecht is voor de gezondheid, met name bij het koken van zure producten zoals tomaten. Daarom is de dikke plaat van koper vaak onder zeer hoge druk bedekt met een zeer dunne laag roestvrij staal om een ​​product van hoge kwaliteit te produceren.

 

Het kookgerei behoudt alle geleidbaarheidsvoordelen van koper, terwijl de buiten-laag van roestvrij staal het product een slank, modern en duurzaam uiterlijk geeft.

 

Hoe zit het met het onderhoud?

 

Al generaties lang hebben koks altijd de voorkeur gegeven aan potten en pannen van massief koper

vanwege hun praktische voordelen. Deze klassieke koperen pannen vereisen echter zeer veel onderhoud om hun glans te behouden. Moderne pannen hebben het harde werk van onderhoud aanzienlijk beperkt op basis van twee belangrijke verbeteringen:

 

Alle modellen hebben tegenwoordig een geborstelde afwerking aan de buitenzijde. Deze satijnen afwerking wordt gemakkelijk onderhouden met een zeer fijne spons (bijvoorbeeld Scotch Brite).

 

De binnenste roestvrijstalen laag is bestand tegen slijtage of oxidatie, waardoor de pan blijvend schoon en hygiënisch blijft. De waarde van bimetaal koper is aanzienlijk hoger dan ijzer of roestvrij staal.

 

De prijs van de pannen wordt voornamelijk beïnvloed door de LME koperindex. Deze index heeft de afgelopen jaren een explosieve groei doorgemaakt. Ondanks de zeer hoge waarde van deze index, blijven kookgerei en gebruiksvoorwerpen van koper redelijk betaalbaar voor zowel professionele als huiskoks.

 

Een aankoop van bimetaal koperen kookgerei is een investering met een grote waarde voor je geld. Op basis van levenslange garantie van de meeste pannen en natuurlijk de energiebesparing is het kookgerei van uitstekende waarde terwijl het professionele kwaliteit en kookcomfort in je keuken brengt.

 

Hoe zit het met inductiekoken?

 

Het bimetaal bereik van kookgerei wordt het best gebruikt op gas of elektrische kookstellen. Als je echter een inductiefornuis gebruikt, is een ijzeren plaatje vereist om de hitte te geleiden. Ze kunnen dus niet zomaar worden gebruikt met inductie.