Ben je op zoek naar een nieuwe wandelroutes om te lopen en wil je jezelf uitdagen? Dan kan de Dutch Mountain Trail jou hierbij helpen. Deze wandelroute van 100 kilometer neemt jou mee door de Seven Summits en geeft jou ook de gelegenheid om te genieten van de natuur die je hierbij tegenkomt. Voordat je aan deze wandeltocht aangaat, is het van belang dat je de precies weet wat het allemaal inhoudt. En waarom is het de moeite waard om aan mee te doen?

 

Verschillende dalen en steden te ontdekken

De Dutch Mountain Trail neemt jou mee langs verschillende Bergen, beken en rotswanden. Daarnaast zie je een groot aantal spectaculaire vergezichten. De Seven Summits staan hierbij central, welke de bergtoppen aangeven die het land te bieden heeft. De route begint bij station Eygelshoven in Kerkrade en het eindpunt is station Maastricht. Je ziet hierbij de Wilhelminaberg in Landgraaf en komt ook langs de Observant in Maastricht. Door de toppen te beklimmen kun je uitkijken over de steden en natuurgebieden. Jij hebt hierdoor verschillende ervaringen.

 

Verschillende kortere routes te vinden

Je kunt bij de Dutch Mountain Trail niet alleen kiezen voor de langste route, maar ook kiezen voor een van de kortere routes. Denk aan de Schneeberg-route, welke in Duitsland ligt. Ook kun je kiezen voor de Hakkenberg-route, welke in het meest zuidelijke punt van Nederland ligt. Naar de top heb je een donker woud, terwijl je adembenemende panorama’s op de terugweg vindt. Een andere route waar je naar kunt kijken is de Wilhelminaberg-route, waarbij je uitzicht hebt op Roermond, de Eifel in Duitsland en de Hoge Venen.

 

Jezelf voorbereiden op iedere wandeltocht

Met de Dutch Mountain Trail kun je te allen tijde genieten van wat de natuur te bieden heeft. Je kunt de verschillende routes eenvoudig met elkaar vergelijken en ervoor zorgen dat jij een wandeltocht vindt die volledig bij jou past. Ook kun je meer lezen over de Dutch Mountain Trail, waardoor je goede hulpmiddelen aan kunt schaffen en de indrukwekkende wandeltochten snel kunt beginnen.