We kunnen niet langer voorbijgaan aan de feiten over de gevaren van leidingwater, dat, hoewel het lekker kan smaken of ruiken, verontreinigende stoffen bevat die onbewust onze gezondheid bedreigen.

 

Een Druppa waterfilter voor thuis

Een waterfilter voor thuis is een praktische noodzaak geworden. Voor je gezondheid, de gezondheid van je gezin en die van de planeet is een goed waterfiltratiesysteem in huis de goede oplossing. Elk filter is waarschijnlijk beter dan helemaal geen systeem, maar zoals met al het andere doen sommige systemen het beter dan andere.

 

Geactiveerde koolstof

Actieve koolfilters verwijderen chloor en andere chemicaliën uit leidingwater. Het lijkt veel op het waterfiltratiesysteem dat wordt gebruikt in aquaria. Het houdt de vissen gezond, omdat het alle onzuiverheden verwijdert. Is het niet vreemd om te denken dat we kraanwater drinken dat vissen kan doden? Chloor is een ontsmettingsmiddel en waterzuiveringsinstallaties moeten het gebruiken om bacteriën, algen en andere levende wezens in de waterleidingen te doden. Moeten we het drinken? Het smaakt vies, ruikt vies, droogt je huid uit en beschadigt je haar. Het koolstoffilter absorbeert een verscheidenheid aan stoffen, waaronder de bijproducten van desinfectie van chloor, die schadelijk kunnen zijn bij consumptie en ook bij opname door de huid.

 

Ionenuitwisseling

Mineralen in water zijn belangrijk voor onze gezondheid. Maar soms is er te veel van een mineraal, zoals calcium of koper, en niet genoeg van de andere mineralen, zoals kalium. Ionenuitwisseling brengt het mineraalgehalte in evenwicht, waardoor het water zachter en gezonder wordt om te drinken. Sommige systemen halen alle mineralen uit het water, dit wordt omgekeerde osmose genoemd. Sommige systemen gebruiken alleen ionenwisseling, maar daarmee worden de chemicaliën niet verwijderd. Omgekeerde osmose-systemen zijn duurder omdat ze in-line installatie en een voorfilter nodig hebben om het vuil en bezinksel te verwijderen.

 

Micron-filtratie

Bij micron-filtratie worden microscopisch kleine deeltjes uit het water verwijderd. Ze kunnen chemisch of organisch zijn. Een micron waterfiltratiesysteem verwijdert bijvoorbeeld het levende organisme dat bekend staat als acanthamoeba, microscopisch klein van formaat, het wordt vaak aangetroffen in zoet water en andere bacteriën kunnen erin leven en zich vermenigvuldigen. Voor het schoonste, zuiverste en lekkerste drinkwater zou u een Druppa waterfilter moeten hebben dat actieve koolfilters combineert met ionenwisseling en micron-filtratie. Dit is een goede keuze. Druppa waterfilters zijn overal verkrijgbaar.