Je zit thuis op de bank. Misschien ben je weer de zoveelste serie aan het kijken of scroll je voor de zoveelste keer door Social Media. Inmiddels weet je precies wat er op Instagram staat, wat er op Facebook te vinden is en vraag je je af waarom niemand nou eens iets uploadt. Je voel je vrij doelloos en wordt er zelfs een beetje moe van. Hangerig noemen we dat. Je verveelt je eigenlijk echt heel erg en denkt aan alle dingen die je had kunnen doen.

Herken jij jezelf gedurende deze Corona-tijd in het bovenstaande? Sta dan om 08.00 op en spring van de bank af, want wij hebben een aantal tips waardoor jij je nooit meer hoeft te vervelen!

 

Tip 1: Crea-bea

Ontdek je nieuwe hobby en wees lekker creatief. Het creatief zijn kan voor iedereen wat anders betekenen. Zo kun je het misschien heel erg leuk vinden om te verfen. Dit kan met acrylverf, maar probeer ook eens wat anders uit en maak de mooiste kunstwerken met waterverf. Dit is ook erg leuk voor jouw Social Media feed, want met de resultaten hiervan kun je mooie content creëren voor bijvoorbeeld Instagram of Pinterest. Naast verfen kun je het ook erg leuk vinden om moodboards te maken. Dit vergt minder tekenwerk, maar is wel erg leuk om te doen. Pak een aantal tijdschriften erbij en begin met knippen en plakken. Wat je doel ook is en wat er ook vooruitkomt in jouw moodboard, het zal gegarandeerd een hele leuke bezigheid zijn en het resultaat mag er ook wezen. Wil jij jezelf inspireren en/of motiveren? Kies er dan voor om een moodboard-collage te maken van jouw (bijvoorbeeld 5) realistische doelen voor 2020.

 

Tip 2: Klusjes

Doe klusjes waar je normaal niet veel tijd hebt en moeite in wilt steken. Denk bijvoorbeeld aan de gesteldheid van jouw cv-ketel (of hr ketel). Hoe is het hiermee gesteld? Heeft deze de afgelopen 2 jaar wel een onderhoudsbeurt gehad? Misschien is hij wel toe aan vervanging en moet de monteur een hele nieuwe cv installatie aanleggen? Het is heel erg belangrijk om deze wel uit te laten voeren door een professioneel bedrijf (bijvoorbeeld Feenstra), want zo voorkom je ongemakken als een koude douche of dat je was niet goed schoon wordt wegens een gebrek aan warm water. In de ergste gevallen kan het zo zijn dat onderdelen verteerd zijn zonder dat je dit weet. Dit kan hele grote gevaren hebben als een gaslek of koolstofmonoxide lek (dit ruik je niet). Nu heb je dus de tijd om hier een monteur voor te bellen en als je toch thuis bent, kun je hem prima ontvangen voor een controle.

Een ander klusje kan je tuin zijn. Nu het voorjaar weer in zicht is en de zomer bijna begint kun jij mooi je tuin zomer-ready maken. Zo kun je zodra het echt zo ver is genieten in je tuin, en relaxen in je schone loungeset.

 

Tip 3: Onlinecursussen volgen en boeken lezen

Wil jij jezelf blijven ontwikkelen en ben je leergierig? Start vandaag dan nog met een onlinecursus. Op het internet zijn hier talloze van te vinden en wellicht zit er juist iets ontzettends interessants bij wat je normaalgesproken zo 1,2,3 niet zal doen. Veel online marketingbureaus bieden bijvoorbeeld ook gratis whitepapers aan (bijvoorbeeld Digital Inside). Verder kun je er ook voor kiezen om boeken te lezen over specifieke onderwerpen, zoals coderen, psychologische gedachten of creativiteit ontwikkelen. Jezelf ontwikkelen kan nooit kwaad. Zo maak jij jezelf alleen maar een stuk interessanter voor bedrijven en mensen in je sociale omgeving.

 

Kortom, er zijn genoeg dingen om te doen. Dus rol jezelf van die luie bank af en ga aan de slag!