Wat zijn de voordelen van een sim only abonnement?

Sim only is de populairste vorm van mobiel internetten, bellen en sms’en. De andere vormen zijn een telefoonabonnement (waarbij je ook een contract afsluit voor een telefoon) en prepaid (geen abonnement). De meeste mensen kiezen voor een sim only abonnement. Waardoor komt dat en waarom is sim only populair? In dit artikel lees je wat de voordelen van een sim only abonnement zijn!

 

Voordelen van sim only

Een sim only abonnement heeft een aantal belangrijke voordelen:

 

  • Sim only abonnementen zijn goedkoop
  • Er zijn veel soorten sim only’s 
  • Sim only is een eenvoudige oplossing
  • Je voorkomt met sim only een BKR-registratie

 

Sim only is goedkoop

Voor veruit de meesten het belangrijkste: sim only abonnementen zijn goedkoop. Je kunt al voor 6 euro per maand een sim only afsluiten waarmee je voldoende kunt bellen, sms’en en internetten. Er zijn zelfs nog goedkopere abonnementen, alleen daarmee kun je vaak alleen bellen/sms’en en niet internetten.

 

Het feit dat sim only abonnementen goedkoper zijn dan telefoon abonnementen en prepaid, zorgt ervoor dat velen voor sim only kiezen.

 

Veel soorten sim only’s

Een ander voordeel van sim only is dat je kunt kiezen uit allerlei verschillende soorten abonnementen. Zo zijn er bijvoorbeeld specifieke sim only onbeperkt bellen abonnementen of juist onbeperkt internet abonnementen. Een andere soort abonnement is een maandelijks opzegbare sim only.

 

Doordat er veel soorten zijn, is de kans groot dat je wel een sim only vindt die past bij jouw gewenste samenstelling van een bundel. Bovendien kun je vaak ook zelf een bundel samenstellen en ben je hier vrij flexibel in.

 

Eenvoudige oplossing

Houd je van gemak? Dan is sim only geschikt! Je sluit één keer een contract af en ontvangt vervolgens maandelijks keurig en automatisch je belminuten, sms’jes en MB’s. Je hoeft hier verder niets meer voor te doen. Ook de kosten worden automatisch afgeschreven. Het is dus niet nodig om iedere keer zelf te betalen. Wel is het een goed idee om de kosten iedere maand toch even te checken, zodat je zeker weet dat je niet over je bundel heen gaat en onnodig teveel betaalt.

 

Geen BKR-registratie

Wanneer je een abonnement met telefoon afsluit, word je in de meeste gevallen BKR-geregistreerd. Dit komt doordat de lening voor de telefoon vaak hoger is dan 250 euro. Wanneer je een dergelijke lening boven de 250 euro afsluit, vindt er een BKR-registratie plaats. 

 

Met een sim only abonnement vindt er echter geen BKR-registratie plaats en hoef je je daar dus ook geen zorgen om te maken.