Als je zelf een website hebt, of weleens teksten hebt geschreven, dan heb je ongetwijfeld gehoord van SEO-teksten. SEO-teksten worden geschreven om te zorgen voor de vindbaarheid van een website. Iedereen gebruikt immers Google en andere zoekmachines om informatie te vinden via internet. Voor een eigenaar van een website is het daarom belangrijk om hoog in de zoekresultaten van Google te verschijnen. Een goede positie in de zoekmachine is gratis reclame voor je bedrijf. Je hoeft immers geen dure advertentie te plaatsen om onder de aandacht te komen; geïnteresseerde mensen komen vanzelf bij je terecht.

Waar gebruik je SEO-teksten voor?

Een SEO-tekst helpt bij de vindbaarheid van een website. Als je bijvoorbeeld theepotten verkoopt, dan wil je dat iemand die in Google zoekt naar ‘theepot kopen’, bij jouw website uitkomt. Om dit te bereiken is het belangrijk dat je op jouw pagina met theepotten duidelijk maakt dat je hier een theepot kunt kopen. Dit doe je niet alleen met foto’s, maar ook met tekst over theepotten. Als de zoekmachine jouw website crawlt en hier relevante informatie over theepotten tegenkomt, dan krijg je een positie in zoekresultaten over theepotten. Hoe beter jouw SEO-strategie, hoe hoger jouw positie in deze resultaten.

Hoe schrijf je een SEO-tekst?

Omdat veel mensen worden afgeschrikt door SEO, wordt al snel naar een professionele tekstschrijver gezocht. Iemand die verstand heeft van zoekmachineoptimalisatie. Toch is het belangrijk om wat basiskennis van SEO te hebben. Enkele uitgangspunten die je bij een SEO-tekst in gedachten moet houden zijn:

· Gebruik de juiste zoekwoorden.

Als je op jouw website schrijft over ‘jeans’, terwijl de meeste mensen zoeken naar ‘spijkerbroeken’, dan zul je niet gemakkelijk een hoge positie in Google behalen. Voordat je een tekst schrijft voor je website is het daarom verstandig om je in zoekwoorden te verdiepen. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld de gratis tool van Google Ads gebruiken.

· Zorg voor voldoende tekst.

Een pagina met vrijwel alleen maar afbeelding is voor de zoekmachine moeilijk te interpreteren. Zorg er daarom voor dat je op iedere pagina voldoende tekst gebruikt, in ieder geval 400 woorden.

· Gebruik interne links.

Om ervoor te zorgen dat de zoekmachine jouw website goed kan inspecteren is het verstandig om interne links te gebruiken. Met deze links verwijs je naar een andere pagina in jouw website. Zo zorg je ervoor dat alle pagina’s worden geïndexeerd en een positie kunnen krijgen in de zoekresultaten.

· Schrijf natuurlijk.

Er worden veel slechte SEO-teksten geschreven. Deze teksten worden volgestopt met zoekwoorden, waardoor ze voor de bezoeker niet prettig meer lezen. Als de bezoeker afhaakt, dan schiet je jouw doel voorbij

 

Kun je dat zelf?

Als je je verdiept in de wereld van SEO, begrijp je dat er veel naar een ervaren tekstschrijver gezocht wordt. Je kunt SEO-teksten namelijk goed zelf schrijven, maar alleen als je hier ervaring mee hebt. Als je zeker wilt weten dat jouw teksten bijdragen aan een goede vindbaarheid, kan het slim zijn om ze na te laten kijken door een SEO-specialist van www.decontentbank.nl. Een tekstschrijver die ervaring heeft met SEO kan je helpen om jouw pagina’s te optimaliseren. Zo kun je jouw online doelen bereiken met goede SEO-teksten.