Het samenstellen van het kerstpakket, de ene werkgever vindt het leuk, de andere vindt het een drama. Feit is dat veel medewerkers die een kerstpakket krijgen dit enorm waarderen, zelfs als de inhoud niet helemaal aansluit bij hun voorkeuren. Veel mensen vinden het een extra blijk van waardering wanneer ze van de werkgever een kerstpakket ontvangen.

 

Welke producten zijn populair in het kerstpakket?

Een fles wijn doet het altijd goed in het kerstpakket. Ook producten die je je kunt blijven gebruiken worden vaak zeer gewaardeerd. Denk daarbij ook aan de verpakking van het kerstpakket. Een leuke mand of opbergkrat waar het kerstpakket in wordt aangeboden is in dit opzicht een goede suggestie. Natuurlijk hangt het van de aard van het bedrijf af wat er in het kerstpakket gaat. Sommige mensen willen graag een pakket met lekkere dingen, hoger opgeleiden geven vaak de voorkeur aan luxe producten zoals duurdere wijn of luxe kazen met een mooie borrelplank of chique glazen.

 

Wat mag het kerstpakket kosten?

Het beschikbare budget is vaak doorslaggevend voor het kerstpakket. Jaarlijks mag een werkgever een bepaald bedrag belastingvrij schenken aan de medewerkers. De meeste bedrijven zorgen ervoor dat ze onder dit bedrag blijven om te voorkomen dat er over een deel van de uitgaven voor de kerstpakketten belasting moet worden betaald. Je kunt als werkgever ook creatief met de regels omgaan, zolang dat wat je doet maar binnen de marges van de wet blijft. Het staat je natuurlijk altijd vrij om minder dan het maximum toegestane bedrag per pakket uit te geven. Sommige werkgevers doneren bijvoorbeeld een deel van het budget aan een goed doel. Ook dit wordt door veel werknemers gewaardeerd.

 

Shoppen voor het kerstpakket gebeurt steeds vaker online

Als je een mooi kerstpakket wilt samenstellen dan hoef je daar de deur niet meer voor uit. Er zijn tegenwoordig verschillende bedrijven die kant en klare kerstpakketten aanbieden. Je kunt dan een keuze maken uit verschillende prijsklassen of uit pakketten rond een bepaald thema. Het is daarbij dus maar ne waar je de voorkeur aan geeft. Je kunt voor alle medewerkers hetzelfde pakket bestellen maar het is natuurlijk ook mogelijk om dit per persoon af te stemmen of om pakketten voor vrouwen en mannen apart te bestellen. Pas hierbij wel op voor onbedoelde discriminatie van medewerkers. Niemand mag zich immers achtergesteld voelen.

 

Een betrouwbaar bedrijf voor het bestellen van kerstpakketten

Als je kerstpakketten bestelt voor je medewerkers dan wil je van een paar dingen zeker zijn. Het pakket moet producten bevatten die voldoen aan je kwaliteitseisen. Het pakket moet leuk zijn voor de overgrote meerderheid van de medewerkers. En, ook niet onbelangrijk, de pakketten moeten tijdig worden geleverd. Houd er rekening mee dat het topdrukte is in de laatste maanden van het jaar bij bedrijven die kerstpakketten leveren. Bij Kerstpakketidee kun je je kerstpakketten al ruim vooraf bestellen. Zo voorkom je dat jouw medewerkers met lege handen de Kerstdagen ingaan omdat de pakketten niet op tijd zijn geleverd. Een kerstpakket maakt december immers altijd extra bijzonder.