Wil jij graag werken in de digitale wereld? Dan is de studierichting ICT echt iets voor jou. Je kan werken als individueel maar ook in groepen. Wat is nou leuker, dan de opleiding in het buitenland volgen? Door in het buitenland de ICT studie te volgen bij Information Planet, ontwikkel jij jouw kennis en bevindt jij je in de meest gerenommeerde ICT-bedrijven. Zo ben je altijd als een van de eerste op de hoogte van de nieuwste technologische ontwikkelen die zich voortdoen. 

 

De sector ICT

Als ICT’er moet je het leuk vinden om bezig te zijn met informatiesystemen, telecommunicatie, computers en nog veel meer. Je gaat leren hoe je een systeem, een netwerk, een databank en een website kan ontwikkelen en beheren. Als ICT’er maak je veel gebruik van apps, zoals Word en Excel. ICT is ook een afkorting voor: informatie en communicatie technologie. Als ICT’er is het belangrijk dat jij gestructureerd te werk gaat, logisch nadenkt en ook nog eens goed kan communiceren met jouw klanten. De opleiding volgen als ICT’er kan ook in het buitenland. Zo ontdek je de technische kennis en vaardigheden in een ander land op een leuke manier. Je ontdekt tevens de bedrijfsprocessen. Wees leergierig en zet met jouw leergierigheid de nieuwste technologieën toe. Ontdek wat jouw toegevoegde waarde is in een bedrijf. Misschien kan jij ervoor zorgen dat bedrijven slimmer en efficiënter te werk kunnen gaan met de juiste ICT-oplossingen. 

 

Wat is het doel als ICT’er

Het doel van ICT is om elektronische gegevens op te slaan, beschermen, ophalen vervolgens te verwerken ter ondersteuning van het bedrijfsproces. Een ICT’er is bijna onmisbaar met de technologie van nu. Steeds meer wordt er gebruik gemaakt van robots en automatisering. De robots en de automatisering vereisen onderhouden, waar je dus een goede ICT’er voor nodig hebt. De baan mogelijkheden binnen de ICT zijn eindeloos. Er zijn genoeg banen te vinden als ICT’er.

 

Welke richtingen kan je op als ICT’er?

  • Software ontwikkelaar
  • Game developer
  • Informatie analist
  • ICT consultant
  • ICT manager
  • Applicatiebeheerder
  • Test engineer
  • Systeemarchitect

Werken in de ICT is nooit hetzelfde. De wereld van de ICT is altijd in beweging. Je blijft dus steeds nieuwe dingen leren. Door altijd op de hoogte te zijn van de nieuwe veranderingen, kan jij een onmisbare expert worden.