Het kiezen van de juiste meubelwiel is belangrijk, want je wilt natuurlijk niet dat de wieltjes meteen stuk gaan, of dat ze schade aanbrengen op je vloer. Wij geven je een aantal tips voor het kiezen van de juiste wieltjes.

 

Voor welk meubel zoek je wieltjes?

Als je op zoek gaat naar wieltjes voor je meubels is het belangrijk dat je eerst kijkt voor welk meubel je wielen zoekt. Zo zijn er namelijk speciale wieltjes voor stoelen en deze moet je dan ook niet onder een bijzettafel zetten. Voor bijzettafels zijn er weer andere wielen. Zo kun je eens bij de meubelwielen van WielenOutlet kijken, maar ook rubberen wielen kunnen een goede keuze zijn.

 

Check het gewicht

Hoeveel moet jouw wieltje kunnen dragen? Er zit vaak een maximaal gewicht aan meubelwielen. Houd er wel rekening mee dat je vaak niet slechts één wiel onder je meubels zet en dat het maximale gewicht van het wieltje dus vaak niet het gewicht is dat je meubel mag hebben. Zet je bijvoorbeeld vier wieltjes, die maximaal 40 kilo kunnen dragen, onder je stoel, dan kunnen die wieltjes in totaal dus 160 kilo dragen. De stoel en de persoon die erop zit mogen samen dan niet meer dan 160 kilo wegen. Bereken dus van tevoren even hoeveel je denkt dat je meubel ongeveer zal wegen.

 

Heb je een meubel dat maximaal wel zwaarder kan wegen, zoals een bank, waar je wieltjes onder wilt zetten? Kies dan voor dubbele meubelwieltjes en ga voor bijvoorbeeld 6 wieltjes (één in iedere hoek en twee in het midden). Op die manier vergroot je de draagkracht enorm.

 

Geremde wieltjes en bok- of zwenkwielen

Ga je voor bok- of zwenkwielen? Een bokwiel is een wiel dat niet kan draaien, een zwenkwiel kan wel draaien. Moet je dus waarschijnlijk veel bochten maken met het meubel waar je de wieltjes onder zet? Dan kun je beter voor zwenkwielen kiezen. Moet je het meubel voornamelijk op en neer verplaatsen? Dan zijn bokwielen zeker voldoende.

Kijk ook of je geremde wieltjes wilt hebben. Onder eetkamerstoelen wil je misschien graag wieltjes waar je continue makkelijk mee kunt rijden, maar onder een bank of koffietafel kan dat een stuk minder praktisch zijn. Dan zijn geremde wieltjes een goede optie.