Heeft jouw kind een drone bovenaan zijn of haar verlanglijstje staan? Zeg niet te snel dat je deze niet gaat kopen omdat hij veel te duur is. Toegegeven, een drone is niet goedkoop. Maar schaf je er eentje aan, dat profiteer jij ook hartstikke mee. Een drone is namelijk heel wat meer dan een leuk stuk speelgoed!

 

Welke kopen we?

 

Heeft je kind besloten dat het echt, echt, echt heel graag een drone wil? Natuurlijk kan je als ouder altijd nee zeggen, het is tenslotte nogal een grote wens met dito prijskaartje. Toch is het niet nodig om er direct een streep doorheen te zetten en te besluiten dat die drone er echt niet gaat komen.

 

Ten eerste hoeft een drone niet heel erg duur te zijn. In de speelgoedwinkels zijn exemplaren te koop die over het algemeen best aardig binnen het budget voor bijvoorbeeld een verjaardagscadeau vallen. Hiermee kunnen de meeste kinderen heel aardig uit de voeten. De drone vliegt, kan vanaf de grond bestuurd worden en maakt soms zelfs ook nog foto’s of video’s. Voor een kind is dit, zeker als het om een wat jonger kind gaat, vaak meer dan genoeg.

 

Kiezen voor een goedkoop exemplaar heeft voordelen. Het is bijvoorbeeld een wat minder grote ramp, financieel gezien, als er een ongelukje plaatsvindt en het speelgoed beschadigd raakt. Hartstikke jammer en sneu voor het kind, maar geen hele grote ramp voor je portemonnee. Ook zal je je er misschien iets comfortabeler bij voelen om je kind met een goedkope drone op pad te sturen dan met een heel duur exemplaar, voor het geval het jaloerse types tegenkomt. Wil je kind echt alleen een drone om er een beetje mee te vliegen, zoals je dat met een bestuurbaar vliegtuigje zou doen, dan is een exemplaar uit de speelgoedwinkel een prima keuze.

 

Nadelen zijn er natuurlijk ook. Een goedkope drone heeft vaak een wat kortere accuduur. Het speelplezier kan daardoor steeds van korte duur zijn, de accu moet na een paar minuten alweer worden opgeladen. Dit kan voor een kind flink frustrerend zijn. Ook zijn goedkope modellen niet altijd even goed en nauwkeurig te besturen.

 

Ook leuk!

Wil je kind serieus met een drone aan de slag, of wil je er zelf leuk van meeprofiteren? Overweeg dan eens de aanschaf van een wat duurder model, zoals de DJI Mavic 2 Pro drone. Die is weliswaar een stuk duurder, maar ook stuk makkelijker in gebruik en voorzien van een hele goede camera. Zo komen professioneel ogende YouTube-filmpjes opeens binnen het bereik van je kind, of van jou zelf. Want zie je maar eens in te houden als er zo’n mooi exemplaar in huis is…