Het moet bekend voorkomen, het eten dat je serveert is goed, er heerst een gezellige sfeer en toch blijven de bezoekers weg. Het runnen van een restaurant is ook niet makkelijk. De concurrentie is moordend en de meeste gasten gaan niet iedere week uit eten. Met deze handige tips zorg je ervoor dat gasten de volgende keer voor jouw restaurant kiezen.

Uitstraling

Voordat je begint met het kijken naar de buitenwereld, is het belangrijk om eerst een interne analyse te doen. Wat wil je precies uitstralen? En is die uitstraling in lijn met de communicatie die er gevoerd wordt, en met de gerechten die geserveerd worden? Kies dus bewust voor één stijl en voer die stijl door in ieder aspect van het restaurant. Heb je een formele stijl gekozen, dan is het belangrijk dat de gerechten daar ook bij passen. Spareribs en friet zijn dan minder passend op de menukaart. Omgekeerd past het niet bij een informele sfeer wanneer het personeel in pak loopt. Denk na over ieder detail in je zaak, en kijk of het past in het geheel.

Online aanwezigheid

Niet alleen de fysieke zaak is tegenwoordig nog belangrijk. Ook online moet je eruit springen. Gasten kijken tegenwoordig van tevoren al wat er geserveerd wordt, maar ze kijken ook naar dingen als sfeer en uitstraling. Zorg ervoor dat je een goede website hebt, die ook mobiel goed te bekijken is. De website moet compleet zijn, alles moet erop terug te vinden zijn.

Maar niet alleen de website is belangrijk, zorg ervoor dat je ook op social media te vinden bent. Vooral wanneer je doelgroep een wat jonger publiek is. Zorg dat je je social media regelmatig bijhoudt, spring in op actualiteiten en evenementen en wees interactief.

Kwaliteit

Het allerbelangrijkste voor een horeca zaak is natuurlijk kwaliteit. Je zaak kan er op en top uitzien, maar als het eten slecht is of de wijn niet koel genoeg, komen de gasten niet terug de volgende keer. Zorg dus voor gedegen apparatuur. Dankzij horeca koelingen en vriezers bij horeca webstore hoef je je geen zorgen te maken over of het vlees wel koel genoeg bewaard is gebleven. Ook een lauw glas witte wijn is verleden tijd dankzij horeca koelingen en vriezers bij horeca webstore, dankzij het uitgebreide assortiment wijnkoelers. Zo zorg je ervoor dat de kwaliteit altijd gewaarborgd is.