Ben jij al bekend met SEO marketing? Als je als ondernemer online actief bent met een eigen website of webshop heb je de term SEO vast wel eens voorbij zien komen. Het is een manier om bezoekers vanuit de zoekmachine naar je website of webshop te halen. SEO staat voor search engine optimization, in Nederlands is dat: zoekmachine optimalisatie.

In dit artikel geven we een korte uitleg over zoekmachine optimalisatie (SEO Marketing). Dan doen we aan de hand van een voorbeeld om zo duidelijk te maken hoe SEO werkt.

 

Over SEO marketing

SEO Marketing is een vorm van online marketing waarbij je een website zo optimaliseert dat deze website op een hoge positie in de zoekresultaten van Google wordt getoond. Een voorbeeld; je hebt een webshop en verkoopt hondenvoer. En je hebt een specifieke categorie waarop alle biologische hondenvoer producten worden aangeboden. Dan wil je dat Google deze categoriepagina toont wanneer potentiële klanten via Google zoeken naar biologisch hondenvoer.

Door die pagina goed te optimaliseren kun je er dus voor zorgen dat Google deze pagina bovenaan de zoekresultaten plaatst. Op die manier komen veel potentiële kopers van biologisch hondenvoer op jouw webshop terecht.

Belangrijk is dat je zo’n pagina op de juiste manier optimaliseert zodat Google die pagina hoog in de zoekresultaten plaatst. Hiervoor zijn de volgende punten belangrijk.

 

Content

Het belangrijkste is content. Dat betekend dat op de pagina waardevolle en relevante informatie moet staan over biologisch hondenvoer. Dat kan een uitleg zijn over het product, verschillende merken of de manier waarop het gemaakt word bijvoorbeeld.

 

Autoriteit

Daarnaast is het belangrijk dat Google de website ziet als een autoriteit op het gebied van (biologisch) hondenvoer. Die autoriteit kun je verkrijgen door het verzamelen van inkomende link (backlinks). Dit wordt ook wel linkbuilding genoemd. Hierbij verzamel je actief inkomende links vanaf andere websites. Iedere link wordt door Google gezien als een aanbeveling. Meer aanbevelingen betekend meer autoriteit.