De echte diehards lopen er het liefst het hele jaar in rond, maar voor veel vrouwen is de zomer hét seizoen waarin de jurkjes weer uit de kast worden gehaald. Er is een exemplaar voor iedere gelegenheid en passend bij iedere kledingstijl, maar allemaal hebben ze één ding gemeen: ze zorgen voor dat ultieme zomerse gevoel.

 

Draag jij vaak jurkjes?

 

Je kan jurkjes eigenlijk het hele jaar door dragen, maar voor veel vrouwen is het typisch iets voor de zomer. Jammer, eigenlijk, want met een beetje slimme styling kun je zelfs een zomerjurk rustig het hele jaar door dragen. Combineer een jurkje bijvoorbeeld met een dikke panty of maillot en draag er een jeansjasje of blazer overheen. Zo krijg je het niet te koud, en kun je je favoriete jurkje een heel groot deel van het jaar gewoon dragen.

 

Natuurlijk kun je voor de winter ook wat dikkere jurkjes kopen. Veel zomerjurkjes zijn van een dunne, luchtige stof gemaakt, zoals linnen of dun katoen. Dit kan zelfs in combinatie met een jasje en een panty wat fris zijn in de winter. Door te kiezen voor een dikker katoen of een gevoerd jurkje, eventueel zelfs met een lange mouw, voorkom je dit.

 

Iedere zomer zijn eigen jurkje

 

Veel vrouwen kopen voor iedere zomer een nieuw jurkje, en soms zelfs wel meer dan één. Niet alleen doordat de trends veranderen, en zij daarin graag mee willen gaan, maar ook omdat het uitzoeken van een nieuwe jurk meteen zo’n lekker zomers gevoel geeft. Heb je het juiste exemplaar gevonden en trek je hem aan, dan kan de zomer direct beginnen!

Wat voor soort model je kiest, kan je laten afhangen van de trends. Kijk daarbij echter vooral naar wat jij mooi vindt en wat bij jou past, dan is de kans een stuk groter dat je een echte klassieker koopt waar je nog jaren plezier van zult hebben.

 

Houd je van redelijk ingetogen kleuren en modellen, een mooi, rustig jurkje dat je altijd en overal aan kan? Dan houd je vast en zeker erg van Scandinavische merken zoals Moss Copenhagen. Hier slaag je prima voor jurkjes voor iedere dag, veelal in mooie, zachte kleuren. Ben je wat uitbundiger aangelegd? Kijk dan eens naar een merk als Soaked in Luxury, dat vaak wat meer uitgesproken is als het gaat om kleuren en prints. Bepaal voor je je aankoop doet goed voor welk soort gelegenheden je op zoek bent naar een jurkje: naar het strand wil je waarschijnlijk een heel ander soort exemplaar aan dan naar je werk. Zo voorkom je een miskoop, of de aanschaf van een jurkje dat vooral doelloos in je kast komt te hangen.